Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
Week van het Bos 2024
Foto: © Provincie Oost-Vlaanderen

Week van het Bos: ontdek de Oost-Vlaamse natuur

Van 6 tot 13 oktober zijn het opnieuw hoogdagen voor natuurliefhebbers. Tijdens de Week van het Bos brengt de Provincie Oost-Vlaanderen een uitgebreid programma. Iedereen die graag in de natuur vertoeft en er meer over wil weten, is welkom. Kom de provinciale bossen en natuurdomeinen ontdekken en neem deel aan allerlei activiteiten op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen. 

De Provincie Oost-Vlaanderen beheert op haar grondgebied een vijftiental bossen, groot en klein, in totaal goed voor zo’n 875 ha. Met slechts 5,5% bos is Oost-Vlaanderen een bosarme regio, maar de Provincie zet zich in voor meer bos.

Sinds 2019 plantte de Provincie Oost-Vlaanderen ruim 22 hectare nieuw bos aan op haar eigen terreinen. Daarmee is de Provincie de grootste bebosser van alle lokale en provinciale besturen in Vlaanderen. Als bekroning voor die prestatie ontving de Provincie in 2024 het Gouden Boslabel van de Bosalliantie.

“Als Provincie konden we deze legislatuur onze eigen bos- en natuurgebieden al met 13% uitbreiden. Zowel in kwantiteit maar ook in kwaliteit betekent dat een zeer grote aanwinst voor onze provincie en haar inwoners. We heten iedereen welkom om tijdens de Week van het Bos onze provinciale bossen te komen ontdekken, bij te leren over de natuur en stil te staan bij het ongelofelijke belang van bossen!”
– gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Milieu, Klimaat en Natuur

Programma Week van het Bos

Op verschillende locaties in de provinciale bossen en in de natuur- en recreatiedomeinen kan je terecht voor activiteiten tijdens de Week van het Bos.

Voor scholen zijn er activiteiten in Bos t’Ename en Het Leen. Meer info via oost-vlaanderen.be/weekvanhetbos.

De brochure ‘Oost-Vlaanderen natuurlijk!’ geeft je een overzicht van alle provinciale natuurdomeinen en bossen in Oost-Vlaanderen.

Persbericht: Provincie Oost-Vlaanderen

Geplaatst op: 25 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen