Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.

Subsidies voor fietsinfrastructuur in Assenede, Evergem en North Sea Port

De Provincie Oost-Vlaanderen wil iedereen aanmoedigen om vaker de fiets te nemen. De Provincie voorziet subsidies voor de aanleg van fietsinfrastructuur in regio Meetjesland: namelijk in Assenede, Evergem en North Sea Port.

“De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken. Daarom ondersteunen we lokale besturen bij de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur. Op deze manier maken we fietsen comfortabel en veilig en geraken fietsers veiliger op hun bestemming.”

Assenede legt een fietspad aan langs De Molenstraat en de Burgstraat. Dit fietspad maakt deel uit van het gemeenteoverschrijdend fietsroutenetwerk dat zich richt op comfortabel en veilig fietsen en daarbij focust op fietsverkeer naar woonkernen, scholen, stations, winkelcentra en bedrijventerreinen. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de ​ fietsinfrastructuur van 839.873,71 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeert.

Evergem wil functionele verlichting plaatsen langs het tracé Fietsbrug Ringvaart – station Evergem Vurstjen, gelegen op de hoofdroute. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor het plaatsen van openbare verlichting van 11.200 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeert.

North Sea Port wil functionele verlichting plaatsen langsheen het traject Kluizendok Ringspoor. De haven krijgt voor dit project een subsidie voor het plaatsen van openbare verlichting van 9.920 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeert.

bron: persbericht Oost-Vlaanderen

Geplaatst op: 15 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen