Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard
Punchline Humor
Foto: © LiveComedy.be

Ruim 10.000 tickets verkocht voor eerste editie van Punchline Festival

Punchline Festival klokt af op ruim 10.000 tickets. Het gloednieuwe humorfestival van LiveComedy.be, dat van 20 tot en met 27 juli plaatsvond in Capitole Gent en De Vooruit, spreekt van een succes. Met ronkende namen als Soundos El Ahmadi, William Boeva, Jeroen Leenders, Zoe Bizoe, Vincent Voeten en vele anderen werd de eerste editie een erg gevarieerde 8-daagse. De organisatie kijkt tevreden terug.

Tijdens de Gentse Feesten, die dit jaar doorgingen van 19 tot en met 28 juli, heeft LiveComedy.be al langer de traditie een uitgebreide comedyline-up neer te zetten. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst onder de vlag van Punchline Festival. Daarmee wil de Gentse promotor nog sterker benadrukken dat humor een eigen plaats heeft binnen de feesten. De grenzen van wat binnen het festival kan vallen, worden bewust vaag gehouden. Punchline biedt een plaats aan gevestigde en nieuwe namen binnen het comedycircuit uit zowel binnen- als buitenland, maar zoekt ook graag de rand door zoals dit jaar onder andere burlesque te programmeren.

In een periode van acht dagen, speelden maar liefst dertien voorstellingen, verspreid over twee iconische podia. Op 20 juli opende Han Solo het festival in De Vooruit met een ‘best of’ van 15 jaar op de planken, samen met zijn vroegere voorprogramma’s William Boeva en Erhan Demirci. Een dag later stond op datzelfde podium ‘Seks Verandert Alles’, de podcast van Johan Terryn en Rika Ponnet, met een unieke liveshow waarin werd onderzocht wat fictieve Hollywoodkoppels ons kunnen leren over de liefde. In Capitole Gent presenteerde Zoe Bizoe een burlesque line-up, die op 21 juli helemaal in het teken stond van de Belgische nationale feestdag.

De focus lag op performers uit België, de muziek kwam van Belgische artiesten en de kostuums verwezen voor de gelegenheid naar frieten, witloof, wafels, mosselen en bier. Maandag was het de beurt aan Piet De Praitere, die voor één keer het iconische typetje Etienne met het open verhemelte terugbracht naar De Vooruit. Jeroen Leenders speelde maar liefst twee avonden voor een uitverkochte theaterzaal, op 23 en 25 juli, met een ontzettend pure volavond comedyshow. In Capitole bracht William Boeva nog een keer zijn 5-sterren voorstelling ’13’ op 24 juli, terwijl De Vooruit werd omgebouwd tot een Engelse comedyclub voor Kai Humphries. Op 26 juli presenteerde Erhan Demirci zijn show ‘Verwachtingen’ in Gent, gevolgd door Vincent Voeten met zijn debuutvoorstelling ‘Smaad’ op 27 juli. Het festival werd afgesloten in stijl door Soundos El Ahmadi, die op 25, 26 en 27 juli de drie laatste avonden van haar comedyshow ‘Comeback Kid’ bracht in Capitole Gent.

De organisatie denkt alvast na over een nieuwe editie tijdens de Gentse Feesten in 2025. Meer daarover wordt later bekendgemaakt.

Persbericht: LiveComedy.be

Geplaatst op: 31 juli 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen