Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles
Port Poetica 2024
Foto: © North Sea Port

Poëzie in en rond North Sea Port: Port Poëtica

North Sea Port is al jarenlang trouwe sponsor en partner van diverse film- en muziekfestivals in onze havenregio. Het benadrukt hiermee de culturele dialoog en samenwerking tussen Vlaanderen, België, Nederland en Europa en ondersteunen onze partners in het verduurzamen van hun evenementen.

Samen zetten ze de schouders onder het verder uitbouwen van een aantrekkelijke en ambitieuze havenregio waar het goed werken en wonen is. 

Port Poëtica, de haven waar poëzie bloeit 

Het havenbedrijf North Sea Port heeft samen met het Zeeland Nazomerfestival en het Gent Festival van Vlaanderen de schouders gezet onder een nieuw project: Port Poëtica. Dit concept wordt deze zomer van Middelburg tot het hartje Gent in leven gebracht. 

Idereen is welkom om de haven te ontdekken door middel van poëzie. Er werden verschillende initiatieven georganiseerd, zoals een gedichtenwedstrijd en een wandeling om alle schrijfliefhebbers uit de havenregio te inspireren en de poëzie en de havenwereld samen te brengen. 

Met maar liefst 150 inzendingen is Port Poëtica echt een mooi verhaal gebleken. Een dergelijk groot aantal inzendingen had men niet verwacht. Er werden tien deelnemers bekroont en hun gedichten werden onlangs tentoongesteld als prachtige schilderijtjes tijdens het Zeeland Nazomerfestival. 

Ook op Odegand op zaterdag 21 september 

Maar er is nog meer. Het Gent Festival van Vlaanderen voegt een creatieve twist toe aan de poëziebeleving. Tijdens Odegand op zaterdag 21 september worden de gedichten gepresenteerd op maar liefst 11 verschillende locaties, door middel van QR-codes: MIRY concertzaal, Sint-Baafskathedraal, Arteveldehogeschool Campus Goudstraat, Minard, Groenzaal, HA Concerts, 404 Theaterzaal, Opera Lullyzaal, Capitool, De Centrale, Industriemuseum. De meer dan 6.000 bezoekers op deze dag kunnen in Gent met de gedichten kennismaken. 

‘Havens zijn’ – Benedikte Van Eeghem 

De grote winnaar van de gedichtenwedstrijd is ‘Havens zijn’ van Benedikte Van Eeghem geworden. Een gedicht dat je meeneemt en je ziel raakt. Gefeliciteerd Benedikte en de andere negen winnaars.

Je kan alle inzendingen lezen de website van North Sea Port.

Bron: persbericht North Sea Port

Geplaatst op: 19 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen