Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.
Sociale appartementen Adegem
Foto: © De Vierklaver vzw

Nieuwe sociale appartementen in Adegem

Dimensa woonmaatschappij legt momenteel de laatste hand aan sociale appartementen in de Elisabethstraat te Adegem. Om menswaardig wonen voor iederéén mogelijk te maken, zullen zorgaanbieders Fiola en De Vierklaver in functie van acht van de nieuwe appartementen de ondersteuning realiseren van mensen met een beperking.

Die ondersteuning gebeurt ‘mobiel’ , wat wil zeggen dat coaches ter plaatse komen bij de bewoners van die appartementen, en helpen waar nodig: praktisch, administratief, psychosociaal. Dit is waar inclusie écht voor staat: jouw eigen leven uitbouwen met wie en waar je dat graag wil, met hulp waar nodig.

“Comfortabel kunnen wonen in eigen regio: die nood horen we vaak tijdens het begeleiden van cliënten. Dit vormt daar een ideaal antwoord op.” – Emmanuel Lootens, algemeen directeur vzw De Vierklaver.

Geschiedenis

Het gemeentebestuur van Maldegem heeft vanaf het begin een aanzienlijke en actieve rol gespeeld in de totstandkoming van dit project. Het OCMW verkocht de gronden waarop het gebouw met 21 appartementen kon worden gerealiseerd aan Dimensa, voorheen De Volkshaard, met als doel sociale woningen te creëren.

Het gemeentebestuur steunde vanaf het begin het plan om een deel van deze woningen te reserveren voor een kwetsbare doelgroep. Nadat de oorspronkelijke begeleidingsorganisatie zich terugtrok, reageerde het bestuur proactief op de vraag van vzw Vierklaver en vzw Fiola om deze begeleiding over te nemen. Daarnaast zorgde het bestuur ervoor dat deze bewoners als ‘specifieke doelgroep’ werden
erkend door de nieuwe woonmaatschappij Wonen Meetjesland. Dit betekent dat acht van deze woningen specifiek voor hen bestemd zijn. Met deze inspanningen hoopt het gemeentebestuur bij te dragen aan het waardevolle werk van beide vzw ‘s en hun doelstellingen hier in Maldegem te
ondersteunen.

Extra info

  • Doelgroep: Mensen met een fysieke op verstandelijke beperking die (mobiele) ondersteuning wensen.
  • Belang: Inclusie staat centraal en bewoners kiezen zelf waarbij en wanneer ze hulp nodig hebben.
  • Appartementsgebouw met 21 wooneenheden, waarvan 8 appartementen worden ondersteund door zorgaanbieders vanuit Fiola en vzw De Vierklaver. (5 x 1 slaapkamer, 2 x 2 slaapkamers en 1 x 3 slaapkamers)
  • Ondergrondse parkeergarage, waarvan 6 plaatsen voor mindervaliden.
  • Alle appartementen hebben een balkon of tuin met terras.
  • Aangepaste appartementen hebben een in hoogte verstelbaar keukenwerkblad, een inloopdouche en voldoen aan de eisen voor toegankelijkheid.
  • Bouwheer: Dimensa Woonmaatschappij bv
  • Architect: B-Juxta Architecten
  • Aannemer: Recon Bouw

Partners

vzw De Vierklaver

vzw De Vierklaver ondersteunt mensen met een (vermoeden van) beperking in hun wonen, werken en vrije tijd. Dat doet de organisatie op hun woonsites in Landegem en Adegem, maar ook in de
woonprojecten De Binnenwereld, Ten Bosse, Roelstraat, enzovoort. De Vierklaver ondersteunt wie op haar beroep doet om zijn of haar leven zelf richting te geven: cliënten zijn expert op het gebied van hun eigen leven. De visie en missie van De Vierklaver is om mensen met een beperking te ondersteunen in volwaardig burgerschap. De wijze waarop: warm, betrokken, inclusief.

Fiola vzw

Fiola vzw biedt deskundige ondersteuning op maat voor personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. Ze richten zich op ambulante en mobiele ondersteuning voor baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen, met als doel hen te helpen een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Fiola vzw streeft verder naar een inclusieve samenleving waarin iedereen, ongeacht beperking, kan deelnemen. Ze werken krachtgericht, focussen op mogelijkheden en talenten, en zetten in op
duurzame oplossingen voor zowel mens als omgeving.

Dimensa

Dimensa biedt zowel sociale huurwoningen als koopwoningen aan en renoveert, bouwt, onderhoudt,
verhuurt en verkoopt woningen en appartementen aan mensen met een bescheiden inkomen. De organisatie is actief in 20 gemeenten van het arrondissement Gent-Eeklo.

Persbericht: De Vierklaver

Geplaatst op: 08 oktober 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen