Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Proximus is de grootste aanbieder van telecom producten en -diensten in België, met nationale dekking.
Groeipunt CVO Leopoldskazerne
Foto: © Provincie Oost-Vlaanderen

Nieuwe campus CVO Groeipunt geopend in Gentse Leopoldskazerne

Ook voor het provinciale volwassenenonderwijs van CVO Groeipunt startte op maandag 2 september het nieuwe schooljaar. Een primeur vandaag was de opening van de gloednieuwe campus Gent Leopoldskazerne. Daar zullen dit schooljaar zo’n 600 cursisten les volgen.

Niet alleen kinderen en jongeren starten vandaag opnieuw op de schoolbanken. Ook heel wat volwassenen beginnen aan een nieuwe opleiding. Zo ook bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Groeipunt. Met de nieuwe campus Leopoldskazerne centraliseert Groeipunt zijn dagaanbod in het centrum van Gent. Zoals de naam het verraadt, bevindt de campus zich op de site van de Leopoldskazerne. De leslokalen maken deel uit van het Provinciehuis.

Op maandag 2 september gingen alvast de opleidingen Nederlands Tweede Taal (NT2) van start op de nieuwe campus. 240 cursisten begonnen aan zo’n taalopleiding waarin ze onze moedertaal leren via intensieve conversaties, grammaticalessen of zelfs een cursus specifiek gericht op het behalen van een rijbewijs.

De opleidingen NT2 zitten stevig in de lift bij CVO Groeipunt. Op drie jaar tijd steeg het aantal cursisten met 17%. Vorig jaar volgden, verspreid over de verschillende Oost-Vlaamse campussen van CVO Groeipunt, niet minder dan 6.743 cursisten een opleiding NT2.

Later in september starten nog heel wat andere opleidingen op campus Gent Leopoldskazerne zoals verschillende vreemde talen, gids-reisleider, bibliotheekmedewerker, archiefmedewerker, art handler en behoudsmedewerker erfgoed. In het schooljaar 2025-2026 verhuizen ook het tweedekansonderwijs, ICT, de zorgopleidingen en creatieve lederopleidingen naar de nieuwe locatie.

“Met het CVO Groeipunt zijn we een van de grootste spelers in het volwassenenonderwijs. We zorgen ervoor dat onze cursisten in de beste omstandigheden les kunnen volgen. Ik ben dan ook heel fier dat we onze cursisten voortaan ook hier in het Provinciehuis mogen verwelkomen.” – gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs

Met de verhuizing verstevigt CVO Groeipunt zijn verankering en zichtbaarheid in het centrum van Gent. De focus ligt hierbij duidelijk op het leren van Nederlands voor inburgeraars, beroepsgerichte opleidingen en het behalen van een diploma secundair onderwijs voor volwassenen. Het volledige aanbod van CVO Groeipunt vind je terug op www.groeipunt.be.

Persbericht: Provincie Oost-Vlaanderen

Geplaatst op: 03 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen