Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.
Open Monumentendag Meetjesland
Foto: © Open Monumentendag/Comeet

En Route! Open Monumentendag in het Meetjesland!

Dit mag je niet missen op zondag 8 september! Op 8 september 2024 zwaaien meer dan 20 monumenten in het Meetjesland hun deuren open voor de 36e editie van Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focussen we dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. We staan stil bij de monumenten onderweg, die getuigen van een rijke en soms vergeten geschiedenis.

Met meer dan 25 gratis activiteiten is er voor elk wat wils. Je kan een expo bezoeken, monumenten bezichtigen of rondleidingen volgen. Of je nu een gezin, een geschiedenisliefhebber of gewoon een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger bent, Open Monumentendag heet je van harte welkom om te genieten van de pracht van ons lokaal erfgoed.

Het thema En Route zorgt voor extra veel wandelingen en fietstochten, al dan niet onder begeleiding, die je langs de mooiste en interessantste plekjes leiden in regio Meetjesland.
Sophie Anseeuw (IOED Meetjesland)

Open Monumentendag wordt in onze regio o.a. georganiseerd door IOED Meetjesland (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst). Onze ultieme tip? Lezing: Bouwen en rouwen in Maldegem (donderdag 5 september) waar Archeoloog Jana en fysisch antropoloog Marit fascinerende ontdekkingen delen over het voormalig kerkhof en de eerste resultaten van het skeletonderzoek en zo inzicht krijgt in de middeleeuwse Maldegemnaar.

Ook het Panelgesprek ‘Al onder de weg van Maldegem – te land, ter zee en in de lucht’ mag je niet missen op zondag 8 september. Verschillende sprekers vertellen meer over de evolutie van de wegenis en de uitbouw van het spoornetwerk, het openbaar en de evolutie van de vervoersmiddelen in Maldegem.

Zoek jouw favoriete activiteiten in jouw gemeente! Wij lijsten ze voor jou op. Meer info op www.uitinhetmeetjesland.be/openmonumentendag2024 en www.openmonumentendag.be.

Geplaatst op: 27 augustus 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen