Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
De Tandem schoolstart 2024
Foto: © GO! Atheneum en leefschool De Tandem

De Tandem in Eeklo neemt vliegende start

Op 2 september ontvangt GO! Atheneum en leefschool De Tandem weer een hele lading leerlingen om samen het schooljaar in te vliegen. Met open armen worden ze allemaal verwelkomd, al is de leerlingengroei dit schooljaar opnieuw aanzienlijk. Voor de eerste keer sinds de oprichting van de school haalt het leerlingenaantal over de kaap van zeshonderd. Een uitzonderlijk feit in de geschiedenis van de school en voor een GO!-school in het Meetjesland.

Vol trots zwaait op maandag 2 september directeur Nick Van Vooren samen met zijn team de schoolpoort voor alle leerlingen open. Niet alleen het kwaliteitsvol onderwijs met een authentiek karakter is de reden voor het goede gemoed, maar ook de groei in het aantal inschrijvingen zorgt voor fierheid. Al enkele jaren kent de school een toename in het leerlingenaantal en dit zet zich dit schooljaar verder. Voor de eerste keer sinds de oprichting in 1942 zal de school meer dan 600 leerlingen kunnen verwelkomen.

“Het uitzonderlijk resultaat van het verwonderende werk van alle personeelsleden,” schrijft directeur Nick Van Vooren deze gebeurtenis toe. “Toch bewaken we die warme geborgenheid die we aan onze leerlingen willen bieden. Op onze school zetten we de leerling centraal,” vertelt de directeur bevlogen.

De school overweegt dan ook vanaf volgend schooljaar met een aanmeldingssysteem voor het eerste jaar secundair onderwijs te starten om de groei in het leerlingenaantal te kunnen controleren en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Ook het leerkrachtenteam groeit met het aantal leerlingen mee. Toch zorgde dit, ondanks het lerarentekort, niet voor problemen. “Voor elke vacature vonden we een enthousiaste kracht. Ook zij vernemen dat het op De Tandem fijn vertoeven en werken is,” vertelt Nick Van Vooren.

Persbericht: GO! Atheneum en leefschool De Tandem

Geplaatst op: 01 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen