Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Innoptus Solar Team Zuid-Afrika 2024

Wint Belgisch team Sasol Solar Challenge 2024?

Het Belgische Innoptus Solar Team van de KU Leuven gaat aan de vooravond van de laatste etappe aan de leiding in de Sasol Solar Challenge. Ze beginnen op zaterdag met een voorsprong van 57 kilometer op het team uit Twente. Het team kon twee dagen geleden voor de tweede keer het dagrecord van de wedstrijd verbreken: 703 kilometer. Nooit eerder kon een team zo ver komen op één wedstrijddag.

Morgen is de laatste dag van de Sasol Solar Challenge, en de teams rijden richting Kaapstad. Tijdens de finale-etappe wachten stevige beklimmingen en druk verkeer. Vandaag hebben we energie bespaard door rustiger aan te doen, in de hoop daarmee morgen sterk te eindigen en als winnaar over de streep te gaan.

Bij het Innoptus Solar Team zijn ook een paar mensen uit regio Gent en Meetjesland betrokken.

Wat is de Sasol Solar Challenge 2024?

De Sasol Solar Challenge gaat door van 13 tot 20 september in Zuid-Afrika en wordt beschouwd als de meest extreme zonnewagenwedstrijd. Het is voor het team de tweede keer dat we deelnemen aan deze unieke uitdaging. Studententeams van over de hele wereld zullen hier worden uitgedaagd om op acht dagen tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen op zonne-energie. We hopen gedurende de acht dagen lange wedstrijd meer dan 4000 km af te leggen.

Geplaatst op: 19 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen