Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles
Innoptus Solar Team -Sasol Solar Challenge
Foto: © Innoptus Solar Team

Belgisch Solar Team van start in zonnewagenwedstrijd Zuid-Afrika

Het Innoptus Solar Team, met aan het stuur Jonas Vlamijnck uit Aalter, startte vanochtend aan de Sasol Solar Challenge. De komende acht dagen zullen de studenten van de KU Leuven, met als teamleider Gentenaar Dries De Saegher, zoveel mogelijk kilometers proberen af te leggen met hun zonnewagen, de Infinite. Het team dat de meeste kilometers heeft gereden wanneer ze komende vrijdag aankomen in Kaapstad, wint de wedstrijd.

Startpositie

De Belgen mochten vandaag als tweede starten aan de wedstrijd. Deze startpositie werd bepaald door de tijd die ze konden neerzetten tijdens hun kwalificatieronde afgelopen woensdag. Het team heeft maanden toegewerkt naar dit moment en is er helemaal klaar voor.

Na de kwalificaties staan we vandaag aan de start van de Sasol Solar Challenge op de tweede plaats. We gaan onze eigen strategie rijden. We hebben hier maanden voor gewerkt en we zijn er helemaal klaar voor. – Dries De Saegher (24, Gent), Teamleider bij het Innoptus Solar Team

Strategie

De studenten moeten de komende acht dagen zo veel mogelijk kilometers proberen afleggen met hun zonnewagen. In de route van de wedstrijd zijn lussen ingebouwd waardoor de afstand kan vergroot worden. Elke team mag zelf bepalen hoeveel lussen ze rijden. Het team dat vrijdag aankomt in Kaapstad met het grootste aantal afgelegde kilometers wint de wedstrijd. Dit wedstrijdconcept zorgt ervoor dat de strategie enorm belangrijk is. De ingenieursstudenten houden voor het bepalen van de optimale strategie het weer nauwlettend in de gaten.

Voor de eerste dag van de Sasol Solar Challenge verwachten we redelijk veel wind, wat uiteraard goed is want onze wagen is daarop ontworpen. In de voormiddag verwachten we ook best veel zon. Uiteraard is dat ook goed voor een zonnewagen. In de namiddag zouden er wel wat wolken kunnen opkomen waar we natuurlijk strategisch zullen op inspelen om vandaag zo veel mogelijk kilometers af te leggen. – Simon De Baere (24, Leuven), Strateeg bij Innoptus Solar Team

Sasol Solar Challenge

De Sasol Solar Challenge is een heel uitdagende wedstrijd onder andere door het drukke Zuid-Afrikaanse verkeer. Tijdens de wedstrijd doorkruisen de studenten de Kalahariwoestijn en moeten ze ook enkele bergen overwinnen. De teamleden hebben zich een jaar lang voorbereid op deze wedstrijd en de extreme omstandigheden.

De Sasol Solar Challenge is een heel uitdagende wedstrijd. Dat komt onder meer door het heel drukke Zuid-Afrikaanse verkeer. Ook het landschap verandert bijna dagelijks. We gaan door woestijnen en door gebergtes. Daardoor wordt het een zeer zware uitdaging maar we hebben er een heel jaar hard voor gewerkt. We zijn er volledig klaar voor! – Jonas Vlamijnck (22, Aalter), Piloot bij het Innoptus Solar Team

De Sasol Solar Challenge gaat door van 13 tot 20 september in Zuid-Afrika en wordt beschouwd als de meest extreme zonnewagenwedstrijd. ​ Het is voor het Belgische Solar Team de tweede keer dat ze deelnemen aan deze unieke uitdaging. Studententeams van over de hele wereld zullen hier worden uitgedaagd om op acht dagen tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen op zonne-energie.

De studenten hopen gedurende de acht dagen lange wedstrijd meer dan 4000 km af te leggen. Het uitdagend parcours door Zuid-Afrika voorziet de teamleden van een strategische uitdaging. De Belgen staan er aan de start als regerend wereldkampioen. De wedstrijd eindigt vrijdag om 15u.

Persbericht: Innoptus Solar Team

Geplaatst op: 13 september 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen