Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Nacht van de Meetjeslandse kerken
Foto: © IOED/COMEET

Nacht van de Meetjeslandse kerken 2024

Voor de derde editie van de Nacht van de Meetjeslandse Kerken 2024 zetten de kerken terug hun deuren open. Tal van organisatoren slaan de handen in elkaar om van dit weekend een hoogdag te maken voor cultuur en (religieus) erfgoed.

“In een tijd dat de her- en nevenbestemmingen van kerken zich in hoog tempo opvolgen, tonen IOED, Meetjeslands cultuuroverleg COMEET en de erfgoedsector in de streek dat het anders kan”, zegt voorzitter Herlinde Trenson van COMEET. “Kerken zijn regionale kostbaarheden en er zijn, naast religie, zoveel verschillende zaken mee te doen. We zetten 18 van onze kerkelijke gebouwen, verspreid over de regio, op een andere manier in de kijker. En we doen dat in nauwe samenwerking met de lokale spelers: erfgoedverenigingen, kerkfabrieken, het cultuurcentrum, de parochie…”

Zes wandelroutes

“De Nacht van de Meetjeslandse Kerken is eigenlijk een weekend geworden”, aldus nog de voorzitter. Dit jaar hebben we op de ErfgoedApp zes wandelroutes gecreëerd die zeven kerken in de kijker zetten: Ursel, Bellem, Zomergem, Ronsele, Sint-Jan-in-Eremo, Zelzate en Wachtebeke. Download de ErfgoedApp van Faro via de App Store of Play Store op jouw smartphone, gebruik de zoekfunctie NMK2024 of scan de route met het gele bolletje, klik op het rode kaart-icoontje en wandelen maar!” De wandelroutes blijven ook na het weekend bestaan.

Deelnemende kerken Nacht van de Meetjeslandse kerken

  • Aalter
    Lotenhulle
    Wandelroutes in Bellem en Ursel
  • Assenede
    Oosteeklo en Boekhoute
  • Eeklo
    Oostveldkerk, Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan en Kapel OLV Ten Doorn
  • Evergem
    Stoepekapel Ertvelde, Kerkbrugge-Langerbrugge en Wippelgem
  • Kaprijke
    Kaprijke
  • Lievegem
    Waarschoot
    Wandelroute in Zomergem en Ronsele
  • Sint-Laureins
    Wandelroute Sint-Jan-in-Eremo
  • Wachtebeke
    Wandelroute Wachtebeke
  • Zelzate
    Wandelroute Zelzate

Een organisatie van IOED en Erfgoedcel Meetjesland (COMEET) in samenwerking met de deelnemende kerkraden en verenigingen.

Meer info

Geplaatst op: 13 oktober 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen